De Tijdloze Klassieker: De Honda S800 als Oldtimer

De Tijdloze Klassieker: De Honda S800 als Oldtimer

De Honda S800: Een tijdloze klassieker

De Honda S800 is een kleine, maar krachtige sportwagen die van 1966 tot 1970 werd geproduceerd. Met zijn unieke kenmerken en prestaties heeft deze auto de harten van vele autoliefhebbers veroverd en is het vandaag de dag nog steeds een populaire keuze onder verzamelaars van klassieke auto’s.

De S800 was de opvolger van de Honda S600 en was uitgerust met een 791cc-motor die 70 pk leverde. Dit zorgde voor indrukwekkende prestaties voor zo’n kleine auto, met een topsnelheid van 160 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 13 seconden. De S800 had ook een geavanceerde ophanging, schijfremmen en onafhankelijke wielophanging voor- en achteraan.

Een ander kenmerk dat de S800 onderscheidt, is het inklapbare dak dat handmatig kan worden bediend. Hierdoor kan de auto worden omgebouwd tot een cabriolet, wat perfect is voor zonnige dagen op de weg.

Naast zijn indrukwekkende prestaties, was de S800 ook populair vanwege zijn unieke ontwerp. Het had een gestroomlijnde carrosserie met ronde koplampen en een opvallende grille aan de voorkant. Het interieur was ook goed ontworpen, met comfortabele stoelen en gemakkelijk te gebruiken bedieningselementen.

Hoewel de productie van de S800 slechts vier jaar duurde, heeft deze auto een blijvende indruk achtergelaten op de autowereld. Het was een van de eerste Japanse sportwagens die in Europa en Amerika werden geïmporteerd en het heeft bijgedragen aan de reputatie van Japan als producent van kwalitatief hoogwaardige auto’s.

Vandaag de dag is de S800 een gewilde klassieker onder verzamelaars van klassieke auto’s. Het is een tijdloze auto met unieke kenmerken en prestaties die hem nog steeds geliefd maken bij autoliefhebbers over de hele wereld. Als u op zoek bent naar een Honda S800, zult u merken dat het vinden van een goed exemplaar niet gemakkelijk is, maar als u er een vindt, zult u er zeker van genieten om in deze tijdloze klassieker te rijden.

 

7 Veelgestelde Vragen over Oldtimer Honda’s Beantwoord

 1. Wat is de gemiddelde leeftijd van een oldtimer Honda?
 2. Waar kan ik een oldtimer Honda kopen?
 3. Hoeveel kost een oldtimer Honda?
 4. Wat is het verschil tussen oude en nieuwe modellen van Honda?
 5. Welke onderdelen moet ik vervangen bij het onderhoud van mijn oldtimer Honda?
 6. Welke soort motorolie moet ik gebruiken voor mijn oldtimer Honda?
 7. Is het mogelijk om accessoires te krijgen voor mijn oldtimer Honda?

Wat is de gemiddelde leeftijd van een oldtimer Honda?

De gemiddelde leeftijd van een oldtimer Honda kan variëren afhankelijk van het specifieke model en de productiejaren. Over het algemeen worden auto’s die ouder zijn dan 30 jaar beschouwd als oldtimers.

Bijvoorbeeld, de Honda S800 werd geproduceerd tussen 1966 en 1970, wat betekent dat de oudste S800-modellen meer dan 50 jaar oud kunnen zijn. De Honda Civic, die in 1972 op de markt kwam, is ook een populaire keuze onder verzamelaars van klassieke auto’s. De oudste Civic-modellen kunnen dus ook meer dan 50 jaar oud zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de leeftijd van een oldtimer niet noodzakelijkerwijs bepalend is voor de staat waarin deze verkeert. Sommige klassieke auto’s kunnen in uitstekende staat worden gehouden door middel van regelmatig onderhoud en restauraties, terwijl andere misschien niet zo goed bewaard zijn gebleven.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen of verzamelen van een oldtimer Honda, is het belangrijk om te zoeken naar exemplaren die in goede staat verkeren en regelmatig zijn onderhouden. Een grondige inspectie door een gekwalificeerde monteur kan u helpen om er zeker van te zijn dat u investeert in een klassieke auto die nog vele jaren meegaat.

Waar kan ik een oldtimer Honda kopen?

Er zijn verschillende plaatsen waar u een oldtimer Honda kunt kopen. Hier zijn enkele opties:

 1. Online veilingen: Er zijn verschillende online veilingen waar u oldtimer Honda’s kunt vinden, zoals eBay en Catawiki. U kunt bieden op de auto’s die te koop worden aangeboden en als u het hoogste bod heeft, wordt de auto aan u verkocht.
 2. Gespecialiseerde dealers: Er zijn dealers die gespecialiseerd zijn in klassieke auto’s en die mogelijk ook oldtimer Honda’s hebben. U kunt deze dealers vinden door online te zoeken of door contact op te nemen met lokale autodealers om te vragen of ze klassieke auto’s verkopen.
 3. Autoshows en beurzen: Autoshows en beurzen zijn uitstekende plaatsen om klassieke auto’s te bekijken en mogelijk een oldtimer Honda te vinden die te koop wordt aangeboden.
 4. Klassieke autoveilingen: Er worden regelmatig veilingen gehouden voor klassieke auto’s, waaronder Honda’s. Deze veilingen worden vaak georganiseerd door gespecialiseerde veilinghuizen zoals Bonhams, RM Sotheby’s en Gooding & Company.
 5. Online marktplaatsen: Er zijn verschillende online marktplaatsen waar u oldtimer Honda’s kunt vinden, zoals Classic Trader, Classic Cars for Sale en Classic Driver.

Het is belangrijk om zorgvuldig onderzoek te doen voordat u een oldtimer Honda koopt om ervoor te zorgen dat u een goede deal krijgt en dat de auto in goede staat verkeert. Het is ook raadzaam om de auto grondig te inspecteren voordat u tot aankoop overgaat en om eventuele reparatiekosten in overweging te nemen voordat u een beslissing neemt.

Hoeveel kost een oldtimer Honda?

De prijs van een oldtimer Honda varieert sterk, afhankelijk van het model, de staat en de zeldzaamheid van de auto. Over het algemeen zijn de oudere modellen, zoals de S600 en S800, duurder dan de latere modellen zoals de CRX of Civic.

Een Honda S600 of S800 in goede staat kan tussen de €20.000 en €50.000 kosten, afhankelijk van het jaar en de conditie. De Honda NSX, die werd geproduceerd tussen 1990 en 2005, is ook een populaire klassieker en kan tussen €50.000 en €100.000 kosten.

De Honda Civic is ook een veel voorkomende klassieker en kan variëren in prijs van ongeveer €5.000 tot €30.000, afhankelijk van het modeljaar en de staat van de auto.

Het is belangrijk om te onthouden dat bij het kopen van een oldtimer Honda niet alleen naar de prijs moet worden gekeken. Het is ook belangrijk om te overwegen hoe gemakkelijk onderdelen te vinden zijn voor onderhoud of reparaties, evenals eventuele restauratiekosten die nodig kunnen zijn.

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een oldtimer Honda, is het raadzaam om uitgebreid onderzoek te doen naar verschillende modellen en hun prijzen voordat u tot aankoop overgaat. Het kan ook nuttig zijn om advies te vragen aan experts op dit gebied of aan andere eigenaren van klassieke auto’s.

Wat is het verschil tussen oude en nieuwe modellen van Honda?

Er zijn verschillende verschillen tussen oude en nieuwe modellen van Honda, afhankelijk van het specifieke model en het jaar waarin het is geproduceerd. Over het algemeen zijn de belangrijkste verschillen tussen oude en nieuwe Honda-modellen de technologie, prestaties, ontwerp en veiligheidsfuncties.

Technologie: Nieuwe Honda-modellen hebben vaak meer geavanceerde technologieën dan oudere modellen. Dit kan onder meer omvatten verbeterde infotainment-systemen, connectiviteitsopties zoals Apple CarPlay en Android Auto, rijhulpsystemen zoals adaptieve cruisecontrol en rijstrookassistentie, en geavanceerde veiligheidsvoorzieningen zoals automatische noodremmen.

Prestaties: Nieuwe Honda-modellen hebben vaak betere prestaties dan oudere modellen dankzij verbeterde motortechnologieën. Dit kan resulteren in meer vermogen, betere brandstofefficiëntie en een soepelere rit.

Ontwerp: Het ontwerp van Honda-modellen is door de jaren heen veranderd om te voldoen aan veranderende trends in de auto-industrie. Nieuwere modellen hebben vaak een moderner ontwerp met strakkere lijnen en een agressievere uitstraling.

Veiligheidsfuncties: Nieuwe Honda-modellen zijn voorzien van geavanceerde veiligheidsfuncties die niet beschikbaar waren op oudere modellen. Dit kan onder meer omvatten automatische noodremmen, adaptieve cruisecontrol, rijstrookassistentie en dodehoekwaarschuwingssystemen.

Hoewel er dus verschillen zijn tussen oude en nieuwe Honda-modellen, hebben beide hun eigen voordelen. Oudere modellen hebben vaak een klassieke uitstraling en kunnen gemakkelijker te onderhouden zijn, terwijl nieuwere modellen vaak geavanceerdere technologieën en veiligheidsvoorzieningen bieden. Het is aan de individuele koper om te beslissen welk model het beste bij hun behoeften en voorkeuren past.

Welke onderdelen moet ik vervangen bij het onderhoud van mijn oldtimer Honda?

Het onderhoud van een oldtimer Honda vereist de nodige aandacht en zorgvuldigheid. Hieronder vindt u een lijst met enkele onderdelen die u regelmatig moet controleren en vervangen om ervoor te zorgen dat uw Honda in topconditie blijft:

 1. Olie- en oliefilter: Het is belangrijk om de olie regelmatig te verversen en het oliefilter te vervangen om ervoor te zorgen dat uw motor goed blijft werken.
 2. Remmen: Controleer regelmatig de remmen om er zeker van te zijn dat ze goed werken en vervang indien nodig de remblokken of -schijven.
 3. Banden: Controleer de bandenspanning en slijtage van uw banden regelmatig. Vervang versleten banden zo snel mogelijk.
 4. Accu: Controleer de accu regelmatig op corrosie of andere problemen. Vervang indien nodig de accu.
 5. Bougies: Vervang de bougies regelmatig om ervoor te zorgen dat uw motor soepel blijft lopen.
 6. Koelsysteem: Controleer het koelsysteem op lekkages of andere problemen en vervang indien nodig onderdelen zoals slangen, thermostaat of radiateur.
 7. Elektrische bedrading: Controleer regelmatig de bedrading op slijtage, corrosie of andere problemen.
 8. Brandstofsysteem: Reinig het brandstofsysteem regelmatig en vervang filters indien nodig.

Het is raadzaam om uw Honda regelmatig te laten onderhouden door een ervaren monteur die bekend is met het merk en model. Dit kan helpen om problemen snel op te sporen en te verhelpen voordat ze ernstiger worden. Door uw Honda goed te onderhouden, kunt u er zeker van zijn dat u nog vele jaren plezier zult hebben van deze klassieke auto.

Welke soort motorolie moet ik gebruiken voor mijn oldtimer Honda?

Voor het kiezen van de juiste motorolie voor uw oldtimer Honda is het belangrijk om te weten welk type motor er in uw auto zit. De oudere Honda-modellen, zoals de S800, hebben vaak een viertaktmotor met een lage compressieverhouding en een laag vermogen. Dit betekent dat u een motorolie moet kiezen die geschikt is voor deze specifieke eigenschappen.

Het wordt aanbevolen om te kiezen voor een minerale olie met een viscositeit van 10W-40 of 20W-50. Dit zijn oliën die speciaal zijn ontworpen voor klassieke auto’s en die geschikt zijn voor motoren met lage compressieverhoudingen. Minerale oliën hebben ook de neiging om beter te werken bij hogere temperaturen dan synthetische oliën.

Het is belangrijk om ook rekening te houden met de leeftijd van uw auto en hoeveel kilometers hij heeft gereden. Als uw auto veel kilometers heeft afgelegd of als de motor versleten is, kan het verstandig zijn om een dikkere olie te gebruiken om slijtage te verminderen.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat u regelmatig de olie ververst en het oliefilter vervangt. Olie kan na verloop van tijd afbreken en vervuild raken, waardoor het minder effectief wordt in het beschermen van uw motor.

Als u niet zeker weet welke motorolie geschikt is voor uw oldtimer Honda, raadpleeg dan altijd de handleiding van uw auto of neem contact op met een gespecialiseerde monteur of autodealer. Zij kunnen u helpen bij het kiezen van de juiste olie voor uw specifieke model en u advies geven over hoe u uw motor in topconditie kunt houden.

Is het mogelijk om accessoires te krijgen voor mijn oldtimer Honda?

Ja, het is zeker mogelijk om accessoires te krijgen voor uw oldtimer Honda. Er zijn verschillende bedrijven en winkels die gespecialiseerd zijn in het leveren van accessoires en onderdelen voor klassieke auto’s, waaronder Honda-modellen.

Er zijn veel verschillende soorten accessoires beschikbaar, afhankelijk van uw specifieke model en bouwjaar. Enkele veelvoorkomende accessoires voor oldtimer Honda’s zijn onder andere:

 1. Interieuraccessoires: Dit omvat zaken zoals stoelhoezen, vloermatten, stuurwielen en versnellingspookknoppen.
 2. Exterieuraccessoires: Dit omvat zaken zoals carrosseriekits, spoilers, velgen en wieldoppen.
 3. Motoraccessoires: Dit omvat zaken zoals luchtfilters, uitlaatsystemen en motorafdekkingen.
 4. Elektronica-accessoires: Dit omvat zaken zoals audio- en navigatiesystemen, alarmsystemen en verlichting.

Het is belangrijk om te weten dat niet alle accessoires geschikt zijn voor uw specifieke model of bouwjaar van de Honda. Het is daarom raadzaam om eerst onderzoek te doen naar welke accessoires compatibel zijn met uw auto voordat u ze aanschaft.

U kunt online zoeken naar bedrijven die gespecialiseerd zijn in het leveren van Honda-accessoires of u kunt contact opnemen met een lokale autodealer of garage die gespecialiseerd is in klassieke auto’s. Zij kunnen u helpen bij het vinden van de juiste accessoires voor uw oldtimer Honda en u adviseren over de installatie en het onderhoud ervan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.