Slim en zelfstandig: Huis kopen zonder makelaar in 2020

Slim en zelfstandig: Huis kopen zonder makelaar in 2020

Het kopen van een huis is een spannende en belangrijke stap in ons leven. Traditioneel gezien schakelen de meeste mensen een makelaar in om hen te begeleiden bij dit proces. Echter, in het jaar 2020 is er een groeiende trend waarbij mensen ervoor kiezen om een huis te kopen zonder de tussenkomst van een makelaar. Maar hoe werkt dit precies en wat zijn de voordelen en nadelen?

Een huis kopen zonder makelaar kan verschillende redenen hebben. Een van de belangrijkste redenen is dat het kostenbesparend kan zijn. Het inhuren van een makelaar brengt immers kosten met zich mee, zoals courtage en bemiddelingskosten. Door zelf actief op zoek te gaan naar huizen, onderhandelingen te voeren en juridische zaken af te handelen, kunnen deze kosten worden vermeden.

Een ander voordeel van het kopen zonder makelaar is dat je meer controle hebt over het proces. Je kunt zelf bepalen welke huizen je wilt bezichtigen, wanneer je bezichtigingen wilt plannen en hoe je de onderhandelingen wilt voeren. Dit geeft je de vrijheid om op je eigen tempo te handelen en beslissingen te nemen.

Daarnaast kan het ook bevredigend zijn om zelf betrokken te zijn bij elke stap van het koopproces. Je leert veel over de vastgoedmarkt, krijgt inzicht in prijzen en trends, en ontwikkelt waardevolle onderhandelingsvaardigheden. Dit kan niet alleen helpen bij het vinden van een goede deal, maar ook bij toekomstige vastgoedtransacties.

Natuurlijk zijn er ook nadelen verbonden aan het kopen zonder makelaar. Een van de grootste uitdagingen is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vinden van geschikte huizen. Dit vergt tijd en inspanning, aangezien je verschillende bronnen moet raadplegen, zoals online platforms en lokale advertenties. Daarnaast moet je ook zelf de juridische aspecten van het koopproces beheersen, zoals het opstellen van een koopcontract en het controleren van eigendomsdocumenten.

Een ander nadeel is dat je mogelijk minder toegang hebt tot informatie en expertise dan wanneer je met een makelaar werkt. Makelaars hebben vaak uitgebreide kennis van de lokale markt, prijzen en onderhandelingstechnieken. Ze kunnen je waardevol advies geven en helpen bij het identificeren van verborgen gebreken of risico’s bij een woning.

Als je ervoor kiest om een huis te kopen zonder makelaar, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. Zorg ervoor dat je voldoende onderzoek doet naar de vastgoedmarkt in jouw regio en leer over de juridische procedures die komen kijken bij het kopen van een huis. Overweeg ook om professioneel advies in te winnen, zoals een bouwkundige keuring of juridisch advies, om mogelijke risico’s te minimaliseren.

Kortom, het kopen van een huis zonder makelaar kan zowel voordelen als nadelen hebben. Het is belangrijk om alle aspecten zorgvuldig af te wegen voordat je deze beslissing neemt. Of je nu kiest voor een makelaar of niet, het belangrijkste is dat je een weloverwogen keuze maakt die past bij jouw persoonlijke situatie en wensen.

 

9 Tips voor het kopen van een huis zonder makelaar in 2020

  1. Neem de tijd om de lokale markt te leren kennen.
  2. Bepaal je budget en zoek naar eigendommen die binnen dat budget passen.
  3. Bezoek veel huizen en vergelijk ze met elkaar voordat je besluit welke je wilt kopen.
  4. Zorg dat je alle documentatie hebt, zoals bouwvergunningen, inspectierapporten en verzekeringsovereenkomsten voordat je eigenaar wordt van het pand.
  5. Controleer of er nog openbare aansprakelijkheidsverzekering voor het huis is afgesloten voordat je eigenaar wordt van het pand.
  6. Controleer of er nog hypotheken op het pand zijn alvorens tot aankoop over te gaan om problemen later te voorkomen in geval van financiering door middel van hypotheeklening(en).
  7. Krijg eerst advies van een advocaat of notaris over de juridische aspecten van de aankoop voordat u tot aankoop overgaat zonder makelaar in 2020 .
  8. Zorg voor alle relevante documentatiemateriaal zoals gegevens over gemeentelijke belastingtarieven, energielabels en andere informatie die nodig is om goede beslissingen te nemen bij de aankoop zonder makelaar in 2020 .
  9. Wees altijd alert op mogelijk misbruik door frauduleuze verkopers die proberen meer geld uit uw portemonnee te halen dan wat redelijk is bij de aankoop zonder makelaar in 2020 .

Neem de tijd om de lokale markt te leren kennen.

Een belangrijke tip bij het kopen van een huis zonder makelaar in 2020 is om de tijd te nemen om de lokale markt te leren kennen. Het begrijpen van de huidige trends, prijzen en vraag en aanbod in jouw specifieke regio kan je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen en een goede deal te vinden.

Door de lokale markt te bestuderen, kun je inzicht krijgen in de gemiddelde prijzen van huizen in het gebied waarin je geïnteresseerd bent. Dit helpt je om realistische verwachtingen te hebben en voorkomt dat je te veel betaalt voor een woning. Daarnaast kun je door het analyseren van markttrends ook potentiële groeigebieden identificeren, waarin investeren mogelijk een slimme zet kan zijn.

Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van het aanbod op de lokale markt. Door regelmatig online platformen en lokale advertenties te raadplegen, kun je zien welke huizen beschikbaar zijn en tegen welke prijzen. Dit stelt je in staat om snel te reageren wanneer er interessante opties verschijnen.

Daarnaast is het nuttig om met mensen uit de buurt te praten, zoals buren of lokale ondernemers. Zij kunnen waardevolle informatie verstrekken over bepaalde wijken, scholen, voorzieningen en eventuele toekomstige ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op jouw beslissing.

Het leren kennen van de lokale markt vergt tijd en geduld, maar het kan je uiteindelijk helpen om een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van een huis zonder makelaar. Door inzicht te krijgen in de prijzen, trends en het aanbod in jouw regio, kun je beter onderhandelen en de juiste keuze maken die past bij jouw behoeften en budget.

Onthoud dat het belangrijk is om altijd kritisch te blijven en onafhankelijke bronnen te raadplegen bij het analyseren van de lokale markt. Zo kun je met vertrouwen stappen zetten in de richting van het kopen van jouw droomhuis zonder tussenkomst van een makelaar.

Bepaal je budget en zoek naar eigendommen die binnen dat budget passen.

Een van de belangrijkste tips bij het kopen van een huis zonder makelaar in 2020 is om je budget goed te bepalen en op zoek te gaan naar eigendommen die binnen dat budget passen. Het vaststellen van een realistisch budget is essentieel om ervoor te zorgen dat je financieel comfortabel blijft tijdens het koopproces en na de aankoop van het huis.

Om je budget te bepalen, is het belangrijk om een grondige analyse te maken van je financiële situatie. Neem alle inkomsten en uitgaven in overweging, inclusief leningen, vaste lasten en andere financiële verplichtingen. Op basis hiervan kun je bepalen hoeveel geld je maandelijks kunt besteden aan de hypotheeklasten.

Daarnaast moet je ook rekening houden met andere kosten die gepaard gaan met het kopen van een huis, zoals notariskosten, overdrachtsbelasting en eventuele renovatiekosten. Het is verstandig om wat extra ruimte in je budget te laten voor onvoorziene uitgaven.

Zodra je jouw budget hebt vastgesteld, kun je gericht op zoek gaan naar eigendommen die binnen dat budget passen. Dit kan betekenen dat je jouw zoekcriteria moet aanpassen of dat je bepaalde concessies moet doen. Het kan ook nuttig zijn om verschillende bronnen te raadplegen, zoals online platforms, lokale advertenties en openbare veilingen.

Het is belangrijk om realistisch te blijven tijdens jouw zoektocht. Soms kan het verleidelijk zijn om een huis buiten jouw budget te overwegen, maar dit kan leiden tot financiële problemen op de lange termijn. Het is beter om binnen jouw budget te blijven en een woning te vinden die past bij jouw financiële mogelijkheden.

Het bepalen van je budget en het zoeken naar eigendommen binnen dat budget is een cruciale stap bij het kopen van een huis zonder makelaar. Door realistisch te zijn over je financiële situatie en doelstellingen, kun je ervoor zorgen dat je een weloverwogen beslissing neemt en een woning vindt die past bij jouw behoeften en mogelijkheden.

Bezoek veel huizen en vergelijk ze met elkaar voordat je besluit welke je wilt kopen.

Een belangrijke tip bij het kopen van een huis zonder makelaar in 2020 is om veel huizen te bezoeken en ze met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing neemt. Het is verleidelijk om direct verliefd te worden op een huis, maar het is essentieel om verschillende opties te overwegen voordat je definitief een keuze maakt.

Door meerdere huizen te bezoeken, krijg je een beter beeld van wat er op de markt beschikbaar is en welke kenmerken voor jou belangrijk zijn. Het kan handig zijn om een lijstje te maken met criteria die voor jou van belang zijn, zoals de locatie, grootte, indeling en staat van onderhoud van het huis. Op deze manier kun je de huizen objectief met elkaar vergelijken en beter bepalen welke het beste aan jouw wensen voldoet.

Tijdens de bezichtigingen is het ook belangrijk om aandacht te besteden aan eventuele gebreken of tekortkomingen van de huizen. Let bijvoorbeeld op mogelijke verborgen gebreken, zoals lekkages of structurele problemen. Neem de tijd om alles grondig te inspecteren en stel vragen aan de verkoper als iets niet duidelijk is. Op deze manier kun je realistische verwachtingen hebben en voorkom je verrassingen na de aankoop.

Daarnaast is het ook verstandig om de buurt waarin het huis zich bevindt goed te verkennen. Ga op verschillende tijdstippen langs om een idee te krijgen van de sfeer, geluidsniveaus en voorzieningen in de omgeving. Denk hierbij aan de nabijheid van scholen, winkels, openbaar vervoer en groenvoorzieningen. Dit kan een grote invloed hebben op jouw woongenot en de waarde van het huis op de lange termijn.

Door meerdere huizen te bezoeken en ze met elkaar te vergelijken, vergroot je jouw kansen om het perfecte huis te vinden dat aan al jouw wensen voldoet. Het kan wat tijd en moeite kosten, maar het is een belangrijke investering in jouw toekomstige woongeluk. Dus neem de tijd, wees kritisch en maak een weloverwogen keuze voordat je overgaat tot het kopen van een huis zonder makelaar in 2020.

Zorg dat je alle documentatie hebt, zoals bouwvergunningen, inspectierapporten en verzekeringsovereenkomsten voordat je eigenaar wordt van het pand.

Bij het kopen van een huis zonder makelaar is het van essentieel belang om ervoor te zorgen dat je alle benodigde documentatie hebt voordat je de eigenaar wordt van het pand. Het hebben van de juiste documenten kan je helpen om eventuele juridische problemen en onaangename verrassingen in de toekomst te voorkomen.

Een van de eerste documenten waar je naar moet vragen, zijn de bouwvergunningen. Deze vergunningen geven aan dat het pand op legale wijze is gebouwd of verbouwd volgens de geldende bouwvoorschriften. Door deze vergunningen te controleren, kun je er zeker van zijn dat er geen illegale constructies of verbouwingen zijn uitgevoerd die later voor problemen kunnen zorgen.

Daarnaast is het belangrijk om inspectierapporten te verkrijgen. Deze rapporten geven een gedetailleerd overzicht van eventuele gebreken, schade of structurele problemen die in het pand kunnen bestaan. Door deze rapporten zorgvuldig te bestuderen, kun je een beter beeld krijgen van de staat van het huis en mogelijke kosten voor reparaties of renovaties inschatten.

Verzekeringsovereenkomsten zijn ook cruciaal bij het kopen zonder makelaar. Het is belangrijk om te weten welke verzekeringsovereenkomsten er momenteel actief zijn op het pand, zoals brand- en opstalverzekering. Deze informatie kan je helpen bij het inschatten van mogelijke verzekeringskosten en welke risico’s gedekt zijn.

Het verkrijgen van al deze documentatie kan soms wat tijd en moeite kosten, maar het is absoluut de moeite waard. Het helpt je om een weloverwogen beslissing te nemen en mogelijke problemen in de toekomst te voorkomen. Als je niet zeker bent van welke documenten je nodig hebt, kun je altijd professioneel advies inwinnen, zoals een advocaat of een bouwkundig expert.

Kortom, zorg ervoor dat je alle benodigde documentatie hebt voordat je eigenaar wordt van een pand zonder de hulp van een makelaar. Bouwvergunningen, inspectierapporten en verzekeringsovereenkomsten zijn essentieel om een duidelijk beeld te krijgen van de staat en geschiedenis van het huis. Door deze documenten zorgvuldig te bestuderen, kun je met meer vertrouwen en gemoedsrust jouw nieuwe woning betreden.

Controleer of er nog openbare aansprakelijkheidsverzekering voor het huis is afgesloten voordat je eigenaar wordt van het pand.

Bij het kopen van een huis zonder makelaar is het belangrijk om op veel verschillende zaken te letten. Een tip die vaak over het hoofd wordt gezien, maar wel van groot belang is, is het controleren of er nog een openbare aansprakelijkheidsverzekering voor het huis is afgesloten voordat je de eigenaar wordt.

Een openbare aansprakelijkheidsverzekering beschermt de eigenaar van een woning tegen mogelijke schadeclaims die voortvloeien uit ongelukken of letsel op het terrein. Dit kan variëren van kleine incidenten tot ernstige ongevallen. Het hebben van een dergelijke verzekering biedt gemoedsrust en financiële bescherming voor de eigenaar.

Het is belangrijk om te weten dat deze verzekering niet automatisch wordt overgedragen bij de verkoop van een huis. In sommige gevallen kan de verkoper ervoor kiezen om de verzekering op te zeggen voordat jij als nieuwe eigenaar het pand betreedt. Als dit gebeurt en er doet zich later een incident voor, ben jij als nieuwe eigenaar mogelijk niet gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering.

Om dit risico te vermijden, is het raadzaam om voorafgaand aan de overdracht van eigendom te controleren of er nog steeds een geldige openbare aansprakelijkheidsverzekering voor het huis bestaat. Dit kun je doen door contact op te nemen met de verkoper of diens verzekeringsmaatschappij en specifiek naar deze verzekering te vragen.

Als blijkt dat er geen verzekering meer is of dat deze binnenkort afloopt, is het verstandig om zelf een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voordat je de eigenaar wordt. Dit zorgt ervoor dat je gedekt bent in geval van onverwachte incidenten en voorkomt mogelijke financiële risico’s.

Het controleren van de openbare aansprakelijkheidsverzekering voor het huis is een belangrijke stap bij het kopen van een huis zonder makelaar. Het biedt bescherming en gemoedsrust voor jou als nieuwe eigenaar. Vergeet dus niet om dit aspect mee te nemen in je due diligence-proces en neem indien nodig actie om ervoor te zorgen dat je goed verzekerd bent.

Controleer of er nog hypotheken op het pand zijn alvorens tot aankoop over te gaan om problemen later te voorkomen in geval van financiering door middel van hypotheeklening(en).

Bij het kopen van een huis zonder makelaar in 2020 is het belangrijk om extra voorzichtig te zijn en ervoor te zorgen dat je alle noodzakelijke controles uitvoert. Eén van de belangrijkste controles is het controleren of er nog hypotheken op het pand rusten voordat je tot aankoop overgaat.

Het controleren van eventuele hypotheken op het pand is essentieel, vooral als je van plan bent om de financiering voor de aankoop van het huis te regelen door middel van een hypotheeklening. Als er nog bestaande hypotheken zijn, kan dit invloed hebben op jouw mogelijkheden om een nieuwe hypotheek af te sluiten en kan dit leiden tot problemen in een later stadium.

Om dit probleem te voorkomen, is het verstandig om grondig onderzoek te doen naar de financiële geschiedenis van het pand. Dit kan worden gedaan door middel van een eigendomsrapport of door navraag te doen bij het Kadaster. Hierdoor krijg je inzicht in eventuele openstaande hypotheken, beslagen of andere financiële lasten die nog op het pand rusten.

Als er hypotheken op het pand blijken te zijn, moet je ervoor zorgen dat deze worden afgelost voordat je tot aankoop overgaat. Dit kan betekenen dat je met de verkoper moet onderhandelen over wie verantwoordelijk is voor de aflossing van deze hypotheken. Het is belangrijk om deze afspraken duidelijk vast te leggen in het koopcontract om latere problemen te voorkomen.

Door deze controle uit te voeren voordat je het huis koopt, kun je mogelijke problemen in de toekomst voorkomen. Het geeft je gemoedsrust en zorgt ervoor dat je een weloverwogen beslissing kunt nemen bij het kopen van een huis zonder makelaar.

Kortom, bij het kopen van een huis zonder makelaar is het cruciaal om te controleren of er nog hypotheken op het pand rusten alvorens tot aankoop over te gaan. Dit helpt om problemen in de toekomst te voorkomen, met name als je van plan bent om financiering te regelen via een hypotheeklening. Wees grondig in jouw onderzoek en zorg ervoor dat alle afspraken duidelijk worden vastgelegd om een succesvolle aankoop te garanderen.

Krijg eerst advies van een advocaat of notaris over de juridische aspecten van de aankoop voordat u tot aankoop overgaat zonder makelaar in 2020 .

Als u overweegt om een huis te kopen zonder de tussenkomst van een makelaar in 2020, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de juridische aspecten van het koopproces. Een waardevolle tip is om eerst advies in te winnen van een advocaat of notaris voordat u tot aankoop overgaat.

Het kopen van een huis zonder makelaar betekent dat u zelf verantwoordelijk bent voor het afhandelen van alle juridische zaken die bij de aankoop komen kijken. Dit omvat onder andere het opstellen en controleren van het koopcontract, het uitvoeren van due diligence-onderzoek naar eigendomsdocumenten en eventuele beperkingen op het onroerend goed.

Door advies in te winnen van een advocaat of notaris kunt u ervoor zorgen dat u volledig op de hoogte bent van uw rechten en verplichtingen als koper. Zij kunnen u begeleiden bij het begrijpen en interpreteren van complexe juridische termen en clausules in het koopcontract. Bovendien kunnen zij ook waardevol advies geven over eventuele risico’s of verborgen gebreken die u moet weten voordat u de aankoop afrondt.

Een advocaat of notaris kan ook helpen bij het uitvoeren van een gedegen onderzoek naar de eigendomsgeschiedenis en eventuele juridische geschillen met betrekking tot het onroerend goed. Dit kan voorkomen dat u onverwachte problemen tegenkomt na de aankoop.

Het inhuren van een advocaat of notaris kan aanvankelijk kosten met zich meebrengen, maar het kan u uiteindelijk helpen om mogelijke juridische complicaties en financiële verliezen te voorkomen. Het is een investering in gemoedsrust en zekerheid tijdens het aankoopproces.

Kortom, als u overweegt om een huis te kopen zonder makelaar in 2020, is het verstandig om eerst advies in te winnen van een advocaat of notaris over de juridische aspecten van de aankoop. Dit zal u helpen om beter geïnformeerd te zijn en weloverwogen beslissingen te nemen tijdens het koopproces.

Zorg voor alle relevante documentatiemateriaal zoals gegevens over gemeentelijke belastingtarieven, energielabels en andere informatie die nodig is om goede beslissingen te nemen bij de aankoop zonder makelaar in 2020 .

Bij het kopen van een huis zonder makelaar in 2020 is het belangrijk om goed voorbereid te zijn en over alle relevante documentatie te beschikken. Het verkrijgen van alle nodige informatie kan je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen tijdens het aankoopproces.

Een van de eerste stappen is het verzamelen van gegevens over gemeentelijke belastingtarieven. Door te weten hoeveel je aan belastingen moet betalen, kun je een beter beeld krijgen van de totale kosten die gepaard gaan met het bezitten van een woning. Deze informatie kan ook nuttig zijn bij het vergelijken van verschillende huizen en hun financiële haalbaarheid.

Een ander belangrijk document dat je moet verkrijgen, is het energielabel van de woning. Dit label geeft inzicht in de energiezuinigheid van het huis en kan invloed hebben op de maandelijkse kosten voor gas en elektriciteit. Het is belangrijk om te weten welk energielabel een woning heeft voordat je beslist om deze aan te schaffen, omdat dit kan bijdragen aan jouw financiële planning op lange termijn.

Naast deze documentatie is het ook handig om andere relevante informatie te verzamelen, zoals bouwkundige rapporten, eigendomsdocumenten en eventuele eerdere verkoopgeschiedenis van de woning. Deze informatie kan je helpen om een beter beeld te krijgen van de bouwkundige staat van het pand en eventuele verborgen gebreken of onderhoudskwesties op te sporen.

Het verkrijgen van al deze documentatie kan een tijdrovend proces zijn, maar het is de moeite waard om grondig te zijn. Door over alle relevante informatie te beschikken, kun je weloverwogen beslissingen nemen en potentiële valkuilen vermijden bij het kopen van een huis zonder makelaar.

Het is ook belangrijk om te benadrukken dat het raadplegen van een deskundige, zoals een bouwkundig ingenieur of juridisch adviseur, nuttig kan zijn bij het interpreteren van deze documenten en het beoordelen van mogelijke risico’s. Zij kunnen je helpen om de juiste vragen te stellen en ervoor zorgen dat je goed geïnformeerd bent voordat je een definitieve beslissing neemt.

Kortom, bij het kopen van een huis zonder makelaar in 2020 is het essentieel om alle relevante documentatie te verzamelen. Gegevens over gemeentelijke belastingtarieven, energielabels en andere informatie kunnen je helpen om weloverwogen beslissingen te nemen en de financiële haalbaarheid van een woning beter in kaart te brengen. Neem de tijd om deze informatie te verkrijgen en raadpleeg indien nodig deskundigen om ervoor te zorgen dat je goed geïnformeerd bent tijdens dit proces.

Wees altijd alert op mogelijk misbruik door frauduleuze verkopers die proberen meer geld uit uw portemonnee te halen dan wat redelijk is bij de aankoop zonder makelaar in 2020 .

Bij het kopen van een huis zonder makelaar in 2020 is het belangrijk om altijd alert te zijn op mogelijk misbruik door frauduleuze verkopers. Helaas zijn er mensen die proberen om meer geld uit uw portemonnee te halen dan wat redelijk is bij een aankoop zonder makelaar.

Een van de meest voorkomende manieren waarop dit kan gebeuren, is door het verbergen van gebreken aan de woning. Verkopers kunnen proberen om ernstige problemen te verdoezelen of zelfs bewust informatie achter te houden die van invloed kan zijn op de waarde of veiligheid van het pand. Het is daarom essentieel om grondig onderzoek te doen naar de woning en eventueel een bouwkundige keuring uit te laten voeren.

Daarnaast kunnen frauduleuze verkopers ook proberen om hogere prijzen te vragen dan wat redelijk is voor vergelijkbare woningen in de buurt. Ze kunnen gebruik maken van psychologische trucs of valse argumenten om u te overtuigen dat de vraagprijs gerechtvaardigd is. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de marktwaarde van vergelijkbare huizen in de regio en bereid te zijn om stevig te onderhandelen.

Om misbruik door frauduleuze verkopers te voorkomen, kunt u verschillende stappen nemen. Ten eerste is het raadzaam om een professionele taxatie uit te laten voeren, zodat u een objectieve waardebepaling heeft van de woning. Daarnaast kunt u informatie verzamelen over vergelijkbare verkochte huizen in de buurt en deze gebruiken als referentie bij de onderhandelingen.

Het is ook belangrijk om altijd een koopovereenkomst op te stellen waarin alle afspraken en voorwaarden duidelijk worden vastgelegd. Zorg ervoor dat u alle details begrijpt voordat u akkoord gaat en wees niet bang om vragen te stellen of juridisch advies in te winnen als iets niet duidelijk is.

Ten slotte is het verstandig om uw gezonde verstand te gebruiken en uw intuïtie te volgen. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat waarschijnlijk ook zo. Wees alert op druk van de verkoper, onredelijke eisen of verdachte gedragingen. Neem de tijd om grondig onderzoek te doen en laat u niet onder druk zetten om overhaaste beslissingen te nemen.

Kortom, bij het kopen van een huis zonder makelaar in 2020 is het belangrijk om altijd alert te zijn op mogelijk misbruik door frauduleuze verkopers. Doe grondig onderzoek, laat eventueel een bouwkundige keuring uitvoeren en wees bereid om stevig te onderhandelen. Vertrouw op uw eigen kennis en intuïtie, en neem geen genoegen met minder dan wat redelijk is bij de aankoop van uw droomhuis.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.